TOP-architectuur voor een

betaalbare prijs

In het centrum van Nagele wordt ’t Schokkererf ontwikkeld door Schokkererf BV. Het complex omvat 18 royale levensloopbestendige koopappartementen alsmede 500 m² commerciële ruimte op de begane grond. De architectuurtaal van Nagele bestaande uit omsloten buitenruimtes, entree-portalen, horizontale lijnen, vlakken en kaders komt volledig terug in het ontwerp van het complex.

De architectuur van het gebouw is zeer hoogwaardig, het gebouw kent een unieke interne geleding, gepaard gaande met een hoge functionele woonkwaliteit. Het complex bevat grote open ruimten die ontstaan door de uitgesneden open hoeken welke worden ingericht met terrassen en planten. Hierdoor vloeit het groene landschap van de Noordoostpolder door in het gebouw.

De appartementen variëren in gebruiksoppervlakte van 87 m² tot 111 m² en bij elk van de 18 appartementen behoort een berging van 6 m² op de begane grond. De appartementen beschikken over royale buitenruimtes, hetzij een balkon, hetzij een terras. De appartementen op de 1e en 2e etage zijn via een lift te bereiken, het gebouw is uiteraard volledig gasloos en zal worden opgetrokken uit zo veel mogelijk duurzame bouwmaterialen. Het gebouw wordt voorzien van een warmte terugwin-installatie met koeling van de ruimtes ’s nachts via een by-pass.

Uniek groendorp

Nagele

In het zuiden van de Noordoostpolder, op korte afstand van de snelweg A6, de directe verbinding van het Noorden (Groningen) naar het Westen (Amsterdam), is het unieke dorp Nagele gelegen. Uniek vanwege zijn ontstaan en bestaan. Het dorp Nagele is namelijk halverwege de jaren 1950 ontworpen door acht vooraanstaande architecten. Onder andere Gerrit Rietveld, Aldo van Eyck en tuinarchitecte Mien Ruys zijn betrokken geweest bij het ontwerp van het dorp in de stijl van het “Nieuwe Bouwen”. De bijzondere architectuur van Nagele, met de kenmerkende platte daken, wordt tot op de dag van vandaag gehandhaafd in het dorp met z’n circa 2.000 inwoners.

Nagele is gelegen tussen de voormalige Zuiderzee-eilanden Urk en Schokland en nabij de aan het Ketelmeer gelegen jachthaven Marina Schokkerstrand met restaurant en strand. Het voormalige eiland Schokland staat sinds 1995 op de UNESCO Werelderfgoedlijst en is een bijzonder cultuur- en natuurgebied met schitterende wandel- en fietspaden. Emmeloord, met alle denkbare voorzieningen ligt op 10 minuten afstand rijden, Zwolle op 30 minuten afstand en Amsterdam, Utrecht en Groningen zijn binnen één uur bereikbaar met de auto.

Nagele is een dorp van hofjes, bestaande uit een grasveld met daaromheen woningen. Al deze woonhoven liggen in een ring rondom het grote, groene middenterrein van het dorp. In dit middenterrein staan de openbare gebouwen zoals kerken en scholen. De invulling van deze gebouwen is in de loop der jaren wel wat gewijzigd. Zo is de voormalige RK-kerk nu een museum en is één van de drie schoolgebouwen geschikt gemaakt voor andere doelen zoals kinderopvang, fysiotherapie, muziekruimte etc. Daarnaast is er een prachtig multifunctioneel centrum gebouwd met een sportzaal, vergaderruimte en een gemeenschapsruimte. Het gehele dorp wordt omzoomd door het van wandel- en fietspaden voorziene Nagelerbos.

Het appartementencomplex is gesitueerd aan een plein met voldoende parkeergelegenheid, langs een vaart en tegenover de supermarkt. Het busstation en de huisartsenpraktijk met apotheek bevinden zich op loopafstand.